Κρατώντας το Pitbull σας ασφαλές και υγιές μαθαίνοντας πως να προλάβετε την θερμοπληξία.

Μαθαίνοντας να εντοπίζετε σημάδια θερμοπληξίας στο Pitbull σας μπορεί να του σώσει τη ζωή κάποτε.

Η κοινή λογική μας λέει οτι κατά την διάρκεια των θερμών μηνών θα πρέπει να προσέχουμε τους σκύλους μας και να φροντίζουμε να μην βρσίσκονται σε πολύ ζέστη. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσέχουμε και κατά την διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια επεξήγηση του τι εστί θερμοπληξία και πως μπορούμε να εντοπίσουμε τα σημάδια της έγκαιρα.

Η θερμοπληξία μπορεί να επηρεάσει τον σκύλο σας σε κάθε κλίμα. Προφανώς όσο πιο ζεστό είναι το κλίμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο της θερμοπληξίας. Βέβαια, δεν πρέπει να θεωρείτε πως επειδή ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα οτι το κατοικίδιο σας είναι ασφαλές. Δεν είναι.

Οι σκύλοι διώχνουν την σωματική τους θερμότητα ανασαίνοντας. Η αναπνοή είναι η φυσική τους αντίδραση και μέσω της αναπνοής ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματός τους.

Η θερμοπληξία συμβαίνει όταν δεν μπορεί το σώμα τους να αποβάλει την θερμότητα μέσω του τινάγματος. Όταν συμβαίνει αυτό, θα αρχίσουν να τινάζονται γρηγορότερα και εντονότερα. Μπορεί να αρχίσουν να τους τρέχουν τα σάλια και εφόσον η θερμοκρασία σώματος είναι πολύ υψηλή μπορεί να αποπροσανατολίζοντε. Αυτά είναι όλα σημάδια θερμοπληξίας και άμεσση δράση πρέπει να λαμβάνεται ώστε να τα σταματήσουμε απο το να ανεβάσουν θερμοκρασία.

Πως να δροσίσετε γρήγορα τον σκύλο σας.

  • Ρίξτε γρήγορα νερό πάνω απο την περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς. Η χρησιμοποιήση λάστιχου με νερό είναι η ιδανική αλλά εάν το μόνο που έχετε είναι εμφιαλωμένο νερό, ρίξτε το αρμονικά στην προαναφερθείσα περιοχή. Έπειτα κάντε τους αέρα με μια πετσέτα ή μια μπλούζα.
  • Τοποθετήστε τον σκύλο σας κοντά σε air condition. Εάν είστε σε εξωτερικό χώρο, βάλτε το σκύλο στο αυτοκίνητό σας και τοποθετήστε τον αμέσως μπροστά απο το air condition.
  • Τρίφτε οινόπνευμα εντριβής στην κοιλιά του σκύλου σας. Όπως εξατμίζεται το οινόπευμα, θα τον δροσίσει. Σκουπίστε με οινόπνευμα εντατικά γύρω απο την κοιλιά του σκύλου σας.
  • Δροσίστε τον και βάλτε τον στην σκιά. Μπορείτε να τον βρέξετε παντού και να τον βάλετε να ξαπλώσει στην σκιά βοηθώντας έτσι στο να δροσιστεί.

Εάν υποπτευθείτε οτι ο σκύλος σας ανεβάζει θερμοκρασία υπερβολικά, πηγαίνετέ τον στον κτηνίατρο άμεσσα. Βάλτε τον στο αυτοκίνητο, κατεβάστε τα παράθυρα, ανοίχτε το air condition στο μέγιστο και τοποθετήστε τον σκύλο μπροστά στο air condition για να αρχίσει να δροσίζεται.

Πάρτε προληπτικά μέτρα και αποφύγετε την θερμοπληξία.

Κρατήστε αυτές τις συμβουλές κατα νου ώστε να αποφύγετε την θερμοπληξία:

  • Κάνοντας συχνά διαλείμματα βοηθάτε τον σκύλο σας να επανέλθει και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την θερμότητα που έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει στον οργανισμό του.
  • Τρίβοντας νερό στην κοιλιά του σκύλου σας θα τον βοηθήσει να κρατηθεί δροσερός, όσο ο αέρας ρέει γύρω του κατα την κίνηση του σκύλου.
  • Δοκιμάστε να εξασκείτε τον σκύλο σας κατα τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας όπως πχ. νωρίς το πρωί Η' το απόγευμα.

Μάθετε περισσότερα για την Θερμοπληξία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφυγει ο σκύλος σας την θερμοπληξία είναι να μάθετε περισσότερα για αυτήν. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας και ζητήστε περισσότερες πληροφορίες. Οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν ενημερωτικά φυλλάδια αναφορικα με την θερμοπληξία, οπότε δείτε αν έχει και ο δικός σας κάποιο.

Όπως γνωρίζετε, το Internet είναι ένας άψογος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες για όλα τα θέματα. Η θερμοπληξία στους σκύλους είναι ένα απο αυτά τα θέματα.

Κάντε μια αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης για "heat exhaustion in dogs" ή για "canine heat exhaustion information" για να βρείτε πιο αναλυτικές και συναφείς πληροφορίες για τα θέματα αυτά.

Μαθαίνοντας περισσότερα για την θερμοπληξία θα σας επιτρέψει να έχετε αρκετές στιγμές σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να ανησυχείτε εαν το Pitbull σας θα είναι ασφαλές και υγιές.

Εμπρός λοιπόν για ασφαλές και ευτυχισμένο παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους!

πηγή: Pitbulllovers Link

Απολύμανση του σπιτιού

Η λύση του προβλήματος των παράσίτων είναι η καθαριότητα. Αν έχετε μια γάτα που ζει μαζί με το σκύλο σας, το θέμα είναι πιο πολύπλοκο αφού οι περισσότεροι ψύλλοι των σκύλων προέρχονται από τις γάτες. Επειδή όμως οι γάτες σκαρφαλώνουν σε πολλά σημεία που δεν είναι προσπελάσιμα στους σκύλους (όπως περβάζια, ψηλά ράφια, κ.λπ.), πρέπει επίσης να τα καθαρίζετε και αυτά.
Οι σκληρές επιφάνειες (πλακάκια, ξύλα, μάρμαρα και πλαστικά) πρέπει να σκουπίζονται πολλές φορές την ημέρα. Ψίχουλα φαγητού στο πάτωμα αποτελούν πηγή τροφής για τις προνύμφες των ψύλλων! Όλα τα χαλιά και τα έπιπλα πρέπει να την ηλεκτρική σκούπα αρκετές φορές κάθε μέρα. Μην ξεχνάτε τα ντουλάπια, τα μαξιλάρια και τα σημεία κάτω από τα έπιπλα. Μια μελέτη απέδειξε ότι η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να απορροφήσει μόνο το 20% των προνυμφών και το 50% των αβγών.

Τα σακουλάκια με τα σκουπίδια πρέπει να κλείνονται μέσα σε πλαστικές σακούλες ή να καίγονται και η σκούπα να καθαρίζεται προσεκτικά. Ακόμα, πρέπει να ρίχνουμε εντομοκτόνο σε όλα τα μέρη στα οποία περιφέρεται ο σκύλος σας. Όλα αυτά μπορεί να σας φανούν σαν σημαντικός κόπος -και πράγματι είναι! Αν λοιπόν έχετε την οικονομική δυνατότητα, καλύτερα να καλέσετε κάποιον ειδικό. Αν και υπάρχουν πολλά φάρμακα που μπορούν να σκοτώσουν τους ψύλλους που ζουν πάνω στο σκύλο σας, όπως είναι το θαυμάσιο ιβερμεκτίν, θα σας συνιστούσαμε να αναθέσετε τη φροντίδα της απομάκρυνσης των ψύλλων και των άλλων παρασίτων στο γιατρό σας. Το ιβερμεκτίν είναι αποτελεσματικό απέναντι σε πολλά εξωτερικά και εσωτερικά παράσιτα, στα οποία περιλαμβάνονται οι παρασιτικές μολύνσεις του αίματος, τα νηματόζωα, η ταινία, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Μολονότι δεν είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων, οι κτηνίατροι συχνά καταφεύγουν στη βοήθεια του σε όσες χώρες είναι διαθέσιμο.


Σημείωση:
Το ιβερμεκτίν έχει γίνει το κυριότερο φάρμακο για τη θεραπεία από πολλές δερματικές παρασιτικές ασθένειες των σκύλων. Για κάποιο άγνωστο λόγο, ορισμένα τσοπανόσκυλα όπως τα Κόλι, τα παλιά αγγλικά ή τα αυστραλιανά τσοπανόσκυλα, κ.λπ. είναι πολύ ευαίσθητα στο ιβερμεκτίν. Ενέσεις με αυτό το φάρμακο έχουν σκοτώσει αρκετά σκυλιά, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την θεραπεία των Πιτ Μπουλ που ταλαιπωρούνται από σοβαρές δερματικές μολύνσεις. αντίδραση του ιβερμεκτίν είναι μια τοξίκωση που προκαλεί τρεμούλες, αδυναμία κίνησης των μυών, παρατεταμένη διαστολή της κόρης του ματιού, κώμα ή έντονη δυσχέρεια στην αναπνοή που καταλήγει σε θάνατο. Η τοξίκωση συνήθως εμφανίζεται 4-6 ώρες μετά την απορρόφηση (και όχι τη στιγμή της ένεσης) και όχι περισσότερο από 12 ώρες. Όσο πιο αργά εμφανιστεί τόσο πιο ήπια είναι η αντίδραση. Το ιβερμεκτίν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μετά από συνταγή γιατρού και μερικές φορές μπορεί να απαιτηθούν δύο δόσεις για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν φάρμακα που εμποδίζουν τους ψύλλους να ωριμάσουν από αβγά σε πλήρη ζωύφια.
Ο αδύνατος κρίκος αυτής της διαδικασίας βρίσκεται ανάμεσα στα στάδια της προνύμφης και της νύμφης.
Το μεθοπρέν και το φενοξυκάρμπ μιμούνται τα αποτελέσματα της ωρίμασης κι έτσι, ουσιαστικά, σκοτώνουν την προνύμφη πριν αναπτυχθεί. Το μεθοπρέν είναι ήπια αποτελεσματικό στην καταστροφή των αβγών ψύλλων, ενώ το φενοξυκάρμπ είναι περισσότερο ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Υπάρχει
ένας συνδυασμός των δύο φαρμάκων που είναι αποτελεσματικός επί 6 μήνες και καταστρέφει το 93% των ψύλλων. Υπάρχουν επίσης αλοιφές που αποξηραίνουν τα αβγά, τις προνύμφες και τους πλήρεις ψύλλους. Αυτές οι αλοιφές είναι γνωστές, χρησιμοποιούνται ευρύτατα και δεν βλάπτουν τους σκύλους, τις γάτες, τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα θηλαστικά. Στη σύνθεση τους περιλαμβάνεται αποξηραντικό υλικό, εστέρες βορικού νατρίου και διατομικά στοιχεία. Η γνωστότερη και πιο αποτελεσματική βασίζεται σε πολυμερισμένους εστέρες βορικού οξέως.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое