Ενα αντίγραφο από το βιβλίο του Zinetti  Best of the Best :

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα και να ξεκαθαρίσουν τα πάντα γύρω από το μεγαλύτερο σκυλί που πέρασε ποτέ το Pit , η ιστορία " από τη γέννα στον τάφο "
Ο κύριος χαρακτήρας αυτής της ιστορίας είναι CH Silver , ο πραγματικός θρύλος από τη Σερβία , το όνομά του θα πρέπει να γραφτεί στο " Hall of Fame " ακριβώς δίπλα άλλα μεγάλα σκυλιά όπως : Dibo , CH Jeep ROM , CH Homer ROM CH Honeybunch ROM CH Chinaman ROM Bullyson και άλλοι, αλλά όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο διπλό GR CH Tornado .
Ο ιδιοκτήτης του,  Pera από το Golden King kennels δικαιώνετε από τα αποτελέσματά του. Το όνομά του στέκεται περήφανα δίπλα σε μεγάλους σκυλάδες όπως Earl Tudor , Mourice Carver , Don Mayfield , Andre Giroux , κλπ. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, όταν CH Silver έφτασε στην αυλή Pera.
GR CH King ήταν μέρος της οικογένειας του Pera , έζησε μαζί τους στο διαμέρισμα τους και όταν ο Pera ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους, ο King τον ακλουθούσε οπουδήποτε . O  Pera αγαπούσε αυτό το σκυλί και είχε επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα με αυτό . Ο King είχε αγωνιστεί 8 φορές και  θεωρείτο από τους περισσότερους DOGMEN ως ένα από τα κορυφαία σκυλιά . O Pera έκανε ένα μεγάλο λάθος, όταν τον έβαλε για μια τελευταία φορά, όταν ήταν σχεδόν 9 ετών. Ο Pera δεν σήκωσε έγκαιρα τον GR CH King, ήταν και μεγάλος σε ηλικία ... και έχασε τον τίτλο από τον  Atila kennels GR CH Dendy , ο king πέθανε στο σπίτι του. (Κώστας: έχω διαβάσει  πολλές απόψεις για τον αγώνα αυτών, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε στο μυαλό του ο Pera)


Αλλά για να πάμε πίσω στον Silver , ενώ GR CH king ήταν ζωντανός o pera ήθελε να τον αναπαραγάγει με τα καλύτερα θηλυκά και ως γνωστών στον  Πέρα άρεση η γραμμή Β. Sorrells και αποφάσισε να τον ζευγαρώσει με μια σκύλα από αυτά τα αίματα.  Αγόρασε ένα 7 μηνών καθαρό Sorrells θηλυκό από την Κροατία , από τον Loren Kennels . Ήταν πολύ ζεστή και λίγες εβδομάδες μετά  ο Pera Την δοκίμασε για να δει αν ήταν πραγματικά καλή . Το όνομα της ήταν  Vidra, στην συνέχεια αποφάσισε να αγοράσει περισσότερα σκυλιά από τον Loren. Αγόρασε 3 αρσενικά και 2  θηλυκά αδέλφια  της Vidra.  Ένα από τα αρσενικά ονομάστηκε Silver .
Η γέννα αυτή έγινε στις 14 Ιουνίου 1998 και ήταν μεγάλη γέννα με 12 σκυλιά.  ο επιβήτορας ήταν ένα καθαρό σκυλί Sorrells από τη Γερμανία , που ονομάζονταν Lone Star  και η σκύλα  ήταν η Zivkovic's Nera aka Loren's Sherry, μια καθαρή Sorell σκύλα .

Αρκετά σύντομα ο Silver έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες , ήταν όλο και καλύτερος μετά από κάθε roll , δείχνοντας να είναι έξυπνος όσο κάθε σκυλί πρέπει να είναι. Ένα σκυλί που είχε την ικανότητα να μένει έξω από το πρόβλημα και να μην λαμβάνει καμία σοβαρή δαγκωματιά..
Στον Pera άρεσε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να τον ρολάρει όλο και πιο πολ., έτσι ώστε ο silver είχε 12 ρολαρίσματα πριν από τον 1ο του αγώνα . Ήταν προφανές ότι ο Silver ήταν ένας άσσος  που γεννήθηκε να είναι ο νικητής. Πριν από χρόνια ένα ‘παλιός’  δήλωσε : « Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά να για να γίνει ένας πρωταθλητής", αλλά pera σκέφτηκε ότι ένας πραγματικός πρωταθλητής είναι γεννιέται, ένας άσσος θέλει μόνο να κερδίζει ανεξαρτήτως του προπονητή του.

Ο Pera κατάλαβε ότι ο Silver ήταν πολύ game, είχε χαρακτήρα , αέρα και πολύ δύναμη. Εφόσον το κατοικίδιο του ο  CH King ήταν νεκρός και υπήρχε χώρος στο διαμέρισμά του ο Silver μετακόμισε εκεί για να είναι μέρος της οικογένειας του Pera  και να ζήσει μαζί τους 24 ώρες την ημέρα .
ο Silver είναι ένα πολύ φιλικό σκυλί και το ίδιο έτος ( 1999 ) η κόρη του Pera Angela γεννήθηκε , πέρασε με τον Silver όλη της τη ζωή μέχρι σήμερα.

Είναι γνωστό ότι ο Pera πάει πάντα σε κορυφαίο συναγωνισμό με μεγάλα στοιχήματα, έτσι κάλεσε  τον Alen από το Μαυροβούνιο κμε τον GR CH jocker,  το καλύτερο σκυλί που θα μπορούσε να βρει στο βάρος του Silver .ο  Jocker  είχε νικήσει τον pera στο παρελθόν και ο pera ήξερε ότι ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Είπε, εκείνη την μέρα, ότι ο Silver του ήταν μόλις 20 μηνών και ο Alan σκέφτηκε ότι θα ήταν εύκολη νίκη για τον Grand Champion του. Ο αγώνας κανονίστηκε εκείνη την ημέρα , jocker ήταν ο σκύλος του έτους 1998, στο περιοδικό Gameness και αυτές είναι οι νίκες του :

Κέρδισε τον  Djindja's GR CH Jeep 6xw in 0:13
Κέρδισε τον Bagdala boys CH Lucky 4xw in 0:49
Κέρδισε τον Golden King's (Ch) Krokodil in 1:10
Κέρδισε τον Novica's Demon in 0:27
Κέρδισε τον Ganac's Gipsy 1xw in 0:45

GR CH jocker είχε κερδίσει  5 αγώνες στην πρώτη γραμμή και ήταν γνωστό ότι είναι ένα σκυλί με σκληρό δάγκωμα και προτίμηση για το πίσω μέρος του κορμού. Κανείς δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Silver εναντίον του διάσημου σκύλου jocker , αλλά δεν ήξεραν πόσο μακριά ήταν από την αλήθεια .
Ο Pera και ο Silver ταξίδεψαν στην πόλη του GR CH jocker , το στοίχημα ήταν υψηλό σε κάθε πλευρά , πάνω από 200 άτομα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του jocker και του Silver . Ο αγώνας ξεκίνησε και ο Silver χόρευε γύρω από το κεφάλι του Jocker. O Silver κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσπάθεια του jocker να τον πιάσει. Στα 40 λεπτά ο Silver άρχισε να εργάζεται πάνω στον κουρασμένο και απογοητευμένο jocker , χτυπώντας τον σκληρά στους ώμους και τα πόδια . Σε 1 ώρα και 7 λεπτά όλα είχαν τελειώσει , ο Silver ήταν πιο έξυπνος , πιο γρήγορος και πιο ισχυρός και ήταν προφανές ότι ο jocker δεν μπορούσε να κερδίσει , έτσι ο  Alen τον σήκωσε σε 1 ώρα και 10 λεπτά .
Φυσικά, όπως πάντα πολλές φήμες ξεκίνησαν μεταξύ ‘αληθινών DOGMEN’ , είπαν ότι « jocker δεν ήταν σε καλή κατάσταση " ή "Silver ήταν απλά τυχερός " .
Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Pera είχε τον Silver ανοιχτό για όλους και ήθελε να βάλει να αγωνιστεί ξανά και όχι να μιλούν γι 'αυτόν .
Ο Silver ήταν ανοικτός για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι που ο Lazica προκάλεσε τον Pera με τον σκύλο του Carlos .Ο Lazica είχε τις ίδιες φιλοδοξίες για τον Carlos όπως ο Πέρα είχε για τον Silver , να γίνουν διάσημοι . Δυστυχώς για Silver που κρύωσε λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, ο Pera σκέφτηκε ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό .Ήταν μακριά από την αλήθεια , ο Silver έχασε εκείνο το Match και ο Pera τον σήκωσε σε 1 ώρα και 24 λεπτά σε πολύ κακή κατάσταση , έτσι κι αλλιώς Silver ολοκλήρωσεa courtesy scratch.

Pera και ο κτηνίατρος του πέρασαν όλη τη νύχτα σώζοντας τη ζωή του Silver και τελικά το πρωί τα κατάφεραν .

O Pera ήξερε ότι είχε κάνει λάθος και έμαθε από την απώλεια αυτή. Φυσικά, οι ίδιες γλώσσες  λέγαν τώρα ότι ο Silver νίκησε από καθαρή τύχη τον jocker αφού τώρα έχασε.

Για τον επόμενο αγώνα του ο  Lazica έβαλε τον Carlos Κάρλος  με την " φονική μηχανή " CH Black MUP.O Black MUP είχε σωπάσει 3 από 4 προηγούμενους αντιπάλους του, μόνο  ο Buffy 2xw από την Ουγγαρία επέζησε. Ο Buffy αργότερα έγινε Πρωταθλητής .
Στην συνέχεια ο δολοφόνος Black MUP σκότωσε τον Carlos σε μισή ώρα και κέρδισε τον τίτλο του GR CH και ψηφίστηκε "σκύλος της χρονιάς 1999 " από το περιοδικό Gameness
Επιτεύγματά του είναι :

Κέρδισε τον  Seki & Ljuban's Tito in 0:28 (r.i.p)
Κέρδισε τον Palir's Zoraja in 0:10 (r.i.p)
Κέρδισε τον Roland's Buffy 2xw in 0:30
Κέρδισε τον Atila kennels Pepito in 0:27 (r.i.p)
Κέρδισε τον Lazica's Carlos 1xw in 0:38 (r.i.p)

Όλοι όσοι γνώριζαν τον Pera αρκετά μπορούσε να φανταστούν ότι θα είχε πάει για τον GR CH Black MUP ... και το έκανε , ο διαγωνισμός ήταν ο σκληρότερος του Silver..
Για άλλη μια φορά Silver προβλεπόταν σαν ο ηττημένος από τους περισσότερους κατά του μαύρου θηρίου . Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένας από τους πιο γεμάτους αγώνες , 300 - 400 θεατές ήρθαν από όλη την Ευρώπη για να δουν την παράσταση . Τα στοιχήματα  μεταξύ των φιλάθλων πήγαιναν και έρχονταν ως επί το πλείστον προς τον MU, μερικοί θεατές  πρόσφεραν  2:1  και 3:1 πιθανότητες εναντίον του Silver , το 99 % των ανθρώπων πίστευαν δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να κερδίσει (ο Silver) ένα σκυλί τόσο καλό όσο ο GR CH Black MUP ! Και ο αγώνας ξεκίνησε ......ο δυσκολότερος του Silver.
Και οι δύο βγήκαν σκληρά, αλλά Silver πήρε το πάνω χέρι κρατώντας τον MUP από το κεφάλι και διατηρώντας τον μακριά από αυτόν. Ο MUP επίμονα κυνηγούσε το στήθος, αλλά ο Silver δεν του  επέτρεπε με τίποτα. Τελικά ο MUP κατάφερε να ασκήσει κάποια πίεση πάνω του . Ο Silver έκανε μια ισχυρή επιστροφή και πήρε το πάνω χέρι , όπως πριν .
Μετά από 1 ώρα ο MUP ήταν κάτω και περίπου στην μια και μισή ώρα ήταν η σειρά του να κάνει scratch, το κεφάλι του ήταν πρησμένο όσο μια μπάλα του μπάσκετ , τα μάτια του κλειστά αλλά έκανε scratch! Είναι κρίμα που πήγε ένα μέτρο αριστερότερα από τον Silver και δεν πήρε  λαβή εντός της προθεσμίας. Ο Χειριστή του αποφάσισε να δοκιμάσει για άλλη μια ακόμη φορά αμέσως μετά, ο MUP έκανε scratch προς τον Silver!
O Black MUP έχασε τον GR CHτίτλο του, αλλά ήταν ανοικτός και πάλι.

Τέλος ο Silver πήρε την πίστωση που του άξιζε αφού νίκησε τον δεύτερο Grand Champion στην καριέρα του , όλοι συνειδητοποίησαν ότι Silver ήταν ένα μεγάλο σκυλί αγώνα .

Μετά από αυτή την ιστορική νίκη ο Πέρα αποφάσισε να ξεκουράσει τον Silver για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το επόμενο διαγωνισμό του , οι περισσότεροι φοβόντουσαν να τον αγωνιστούν, μόνο οι αληθινοί dogfighters που ζούσαν για μεγάλες προκλήσεις ήθελαν να αγωνιστούν με τον Silver . Την επόμενη πρόσκληση ο Πέρα την πήρε ήταν από τον Zinetti από την Κροατία ο οποίος ήθελε να δει τον mr. Redbull 1xW του εναντίον του Silver . Ο Mr. Redbull είχε μεγάλη φήμη αφού νίκησε το φονικό μηχάνημα Atila Kennels Altar σε 1 ώρα και 10 λεπτά . Αργότερα ο Altar κέρδισε τον τίτλο BIS .O Zinetti ήξερε ότι αν κέρδιζε θα κέρδιζε πολλά , ενώ να έχανε δεν θα ήταν ντροπή να χάσει από ένα σπουδαίο σκυλί όπως ο Silver.
Ο αγώνας είχε κλίσει για πολλά λεφτά , δυστυχώς για τον Silver 2 εβδομάδες πριν τον διαγωνισμό ο Zinetti  τηλεφώνησε στον  Πέρα και του είπε ότι το σκυλί του είχε ένα ατύχημα όπου τραυματίστηκε άσχημα , η ρήτρα πληρώθηκε και ο αγώνας ακυρώθηκε.
Λίγο καιρό μετά στο Zelenovic show στην Bijeljina ο Πέρα συναντήθηκε με το Gladiator Kennel από την Δημοκρατία της Τσεχίας όπου προκαλέσανε τον silver με τον ch Bony.Ο  Πέρα αποδέχτηκε την πρόσκληση και ο αγώνας έκλεισε.

Ο Peter σκέφτηκε ότι ο CH Bony με το στιλ που είχε για κεφάλι και το δυνατό του στόμα  θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Silver. Εκδότης του περιοδικού Arena Yu ονόμασε τον  CH Bony  ‘Mohammed Ali’ , λόγω του ίδιου αμυντικού στυλ .
Την ημέρα του show CH Bony ήρθε 250 γραμμάρια ( 1/2 λίβρες) πάνω από το συμφωνημένο βάρος και Πέρα πήρε το πρόστιμο . Τέλος πάντων αγώνα ξεκίνησε και αυτός ο αγώνας ήταν γεμάτος , πολλοί θεατές έφτασαν για να δουν τον Silver σε δράση .

Ο Silver ενήργησε ως ένας υπολογιστής , ρομπότ , το κατάλαβε αμέσως δεν άφηνε τον Bony να βρει δάγκωμα . Ο Silver κρατούσε τον  Bony από το κεφάλι για περίπου 55 λεπτά ενώ ο CH Bony βρισκόταν στη γραμμή της γωνία του. ο  Silver ολοκλήρωσε την ποριά του για τον τίτλο του πρωταθλήματος .
CH Silver νίκησε δύο GR CH και ένα CH στην πορεία του, υπάρχουν μόνο λίγα σκυλία στον κόσμο, με αποτελέσματα σαν αυτό . Μετά από αυτό ο  Pera αποφάσισε ότι ήταν καιρός για συνταξιοδότηση του Silver , μερικοί από τους λόγους που το έκανε αυτό :

1. Το μοναδικό επίτευγμά του στην αρένα
2 . Ήταν 5 ετών
3 . Το πιο σημαντικό , ο CH Silver παρήγαγε καλά σκυλιά.

H γέννα του Silver με την Tornado (του Pera) που παρήγαγε 4 σκυλιά αγώνα. Ο Silver jr έχασε από τον Ziks 1XW αλλά ο καθένας που είδε τον αγώνα εκτίμησε ότι ο Silver jr ήταν deep dead game. Nikita κέρδισε σε την Djurika από την Ουγγαρία , ο Gary και η Karmen κέρδισαν τον Andrej από τη Σλοβακία .
Μετά από μερικούς μήνες  στην πολυτέλεια της συνταξιοδότησης ο Πέρα θέλησε να ο CH Silver να αγωνιστεί και πάλι, επειδή στο Μαυροβούνιο υπήρχε ένας νέος GR CH στο βάρος του Silver,  οι dogmen πολύ για αυτόν. .. Ήταν GR CH Sheyn .

Αποτελέσματα τουGR CH Sheyn :
Won over K&G's Pancho in 1:25
Won over Knezevic's Vasja in 2:00
Won over Kocani & Bedem kennels Jocko 2xw in 2:37
Won over Ercegovic's Sarko in 0:57
Won over Francuz's Zip 2xw in 2:04
GR CH Sheyn ήταν ένας σκύλος  με το ίδιο στυλ όπως CH Silver , επίσης είχε δείξει να είναι deep game σε πολύωρους αγώνες. Ο Pera και ο  Floyd κλείσανε τον αγώνα για τον Φεβρουάριο του 2004, αλλά CH Silver αρρώστησε και Πέρα κατέβαλε το πρόστιμο . Μόλις CH Silver είχε αναρρώσει πλήρως μια νέα ημερομηνία για το διαγωνισμό ορίστηκε , 30 Οκτωβρίου 2004. Και οι δύο χειριστές ήταν νευρικοί , μόνο ένας θα ήταν ο νικητής και θα έμενε στην ιστορία ως ο νικητής .
Όπως σε όλα τα παιχνίδια του πολύ σύντομα CH Silver πήρε το προβάδισμα με το γνωστό στίλ του και δύναμη, ο  GR CH Sheyn δεν είχε ούτε μια ευκαιρία και σε 1 ώρα και 02 λεπτά ο Floyd τον πήρε . Ο CH Silver κέρδισε πάνω στνο τρίτο Grand Champion που συνάντησε στην καριέρα του !
Τι άλλο να πεις για το CH Silver ; Νίκησε 3 GR CH και 1 CH , δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα άλλο σκυλί στον κόσμο, με την ίδια ποιότητα και ιστορικό. Ο Silver is the best of the best !

Οι περισσότεροι εκτροφείς ονειρεύονται να έχουν ένα σκυλί με τα επιτεύγματα του CH Silver.

 

www.apbt.online-pedigrees.com

Η επιλογή κτηνιάτρου

Η επιλογή κτηνιάτρου δεν πρέπει να βασίζεται στην προσωπικότητα του, αλλά στην ευκολία με την οποία μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του. Χρειάζεστε έναν γιατρό που μένει κάπου κοντά σας, επειδή θα υπάρξουν επείγουσες περιπτώσεις ή αρκετές επισκέψεις σε περίπτωση ασθένειας. Θέλετε κάποιον που μπορεί να σας προσφέρει ορισμένες υπηρεσίες τις οποίες έχετε ανάγκη, όπως η φύλαξη ή η περιποίηση του σκύλου, έναν γιατρό που είναι γνωστός για τις ικανότητες και την άμεση βοήθεια που μπορεί να δώσει όποτε χρειαστεί. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αναμονή μιας ή και περισσότερων ημερών μέχρι να πάρουμε απάντηση από κάποιον γιατρό μικρών ζώων.

Δημοσίευση Εικόνας
Όλοι οι κτηνίατροι διαθέτουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και τα διπλώματα τους πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει περισσότερες σπουδές και πρακτική εξάσκηση. Υπάρχουν ειδικοί στα καρδιακά προβλήματα (καρδιολόγοι), στα προβλήματα επιδερμίδας (δερματολόγοι), στην υγιεινή του στόματος (οδοντίατροι), στις παθήσεις των ματιών (οφθαλμίατροι), στις ακτίνες Χ (ραδιολόγοι) και άλλοι που έχουν ειδικευτεί στα οστά, στους μυς και στα υπόλοιπα όργανα. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη συνηθισμένη χειρουργική όπως η στείρωση, το κλείσιμο πληγών και το κόψιμο της ουράς στις ράτσες που είναι απαραίτητο να γίνει αυτό. Όταν ο σκύλος σας έχει σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ασυνήθιστο ή προσβλητικό να πάρετε τη γνώμη και ενός άλλου γιατρού. Η σωστή ιατρική φροντίδα και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά ακριβές. Μη διστάζετε να ρωτήσετε πόσο θα σας κοστίσει η θεραπεία. Πολλές φορές οι σημαντικές αποφάσεις εξαρτώνται από τις οικονομικές μας δυνατότητες.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое