Είναι τα Pitbull σκυλιά δολοφόνοι;

Ας δούμε μαζί την μελέτη έρευνα που πραγματοποίησε το Center for Disease Control of USA (CDC)και δημοσίευσε το 2000. Ο παρακάτω πινάκας περιλαμβάνει θανάσιμα περιστατικά από το 1979 έως το 1998, διάρκεια 20 χρόνια.

Breed Purebred
Pit-bull type 66
Rottweiler 39
German shepherd dog 17
Husky type 15
Malamute 12
Doberman pinscher 9
Chow Chow 8
Great Dane 7
Saint Bernard 7

Crossbred
Wolf dog hybrid 14
Mixed breed 12
German shepherd dog 10
Pit bull type 10
Husky type 6
Rottweiler 5
Alaskan malamute 3
Chow Chow 3
Doberman pinscher 0
Saint Bernard 1
Great Dane 0Ας αναλύσουμε τώρα μερικά στοιχεία .Το CDC of USA μας λέει ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν τα συγκέντρωσαν από την The Humane Society of the United States (HSUS)και από τα ΜΜΕ!!! .χρησιμοποιώντας μεθόδους από προηγούμενες μελέτες!.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα Pitbull σε 20 χρόνια έχουν 66 μοιραίες επιθέσεις. Αυτό σημαίνει 3.3 επιθέσεις το χρόνο!!! από δολοφόνους Pitbull!!!Σας φαίνεται μικρό το νούμερο ? Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μικρότερο ας δούμε γιατί.

Δεν χρησιμοποίησαν στους υπολογισμούς τον πληθυσμό των σκύλων για συσχετισμό. Δηλαδή σε 10 μοιραία περιστατικά από την Χ ράτσα με πληθυσμό 10.000 (1/1000) ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από 100 μοιραία περαστικά Υ ράτσα με πληθυσμό 1.000.000 (0.1/1000).Ετσι εξαγεται το συμπερασμα οτι η Υ ράτσα φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνη από την Χ ράτσα .Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. .Αναλογιστείτε δε ,ότι ο πληθυσμός των Pitbull είναι ο μεγαλύτερος στις Η.Π.Α. σε σχέση με άλλες ράτσες .Σε μια πόλη η κωμόπολη συγχωρέστε με μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το ονομα , υπάρχει παράδοση ο πατέρας να δίνει στο γιό ένα Pitbull.!!!

Αν πάνω από 1 σκυλί εμπλέκεται σε ένα περιστατικό και ανήκουν στην ίδια φυλή τότε μετράει σαν 1 περιστατικό(purebred) Δηλαδή αν 5 Rottweiler εμπλέκονται σε ένα περιστατικό αυτοί το καταλόγισαν σαν 1 επίθεση . Στις διασταυρωμένες φυλές(crossbred) όμως αν 5 Pit bull με Rottweiler εμπλέκονταν σε ένα περιστατικό, μέτρησαν 5 Pit bull και 5 Rottweiler.Ήθελα να ήξερα ποιος κατάλαβε τη διασταύρωση ήταν κ πως ξεχώρισε τις ράτσες !!!

Αν παρατηρήσατε στον παραπάνω πίνακα στις καθαρές ράτσες(Purebred) γράφει PITBULL TYPE.Υπάρχει καθαρόαιμη ράτσα PITBULL TYPE?!!!Το ίδιο γράφει και στις διασταυρούμενες ράτσες (Crossbred).

Στον όρο PITBULL TYPE μπορούν να συμπεριληφθούν οποιεσδήποτε ράτσες ακόμη και οι διασταυρούμενες (crossbred) αλλά και οι ανακατεμένες (mixed breed). Στις Η.Π.Α. πάνω από 20 ράτσες χαρακτηρίζονται λανθασμένα σαν Pitbull.
Όταν ακόμη και οι ειδήμονες στις ράτσες πολλές φόρες δεν συμφωνούν για το τι ράτσα είναι το σκυλί, φανταστείτε τότε εμάς που δεν είμαστε. Και ακόμη χειρότερα να καταλάβουμε από το τι ράτσες είναι ένα ημίαιμο Mην ξεχνάτε ότι κατά τα λεγόμενα τους χρησιμοποίησαν και στοιχεία από τον τύπο. Πόσες φορές γράφτηκε ότι Pitbull επιτέθηκε και σκότωσε άνθρωπο, παιδί κτλ και στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν ήταν Pitbull, αλλά δεν γράφηκε ποτέ αυτό στον τύπο?

Δεν θα συνεχίσω άλλο πάνω σε αυτή την μελέτη, καταλαβαίνεται γιατί, για τον λόγο ότι από τα παραπάνω και μόνο αποδεικνύεται ότι αυτή η μελέτη είναι παρωδία και πρέπει να τοποθετηθεί εις τον κάλαθο των αχρήστων. Το CDC ανακοίνωσε ότι από το 1998 και μετά σταμάτησε να συλλέγει πληροφορίες για ράτσες που εμπλέκονται σε μοιραίες επιθέσεις.

Να υπενθυμίσω ότι-μεταξύ σοβαρού και αστείου- παλαιοτέρα πριν την δεκαετία του 70 τα λυκόσκυλα θεωρούνταν στην Αμερική τα πιο επικίνδυνα σκυλιά. Πριν από αυτά ήταν άλλα. Αν δεν κάνω λάθος ήταν τα Alaskan.Μέχρι τότε δεν υπήρχαν Pitbull?Στην συνέχεια την δεκαετία του 70 ζήλεψαν τη δόξα τους τα Doberman και τους πήραν τη σκυτάλη. Τα λυκόσκυλα ξαφνικά έγιναν καλά σκυλάκια !.Δεν θα αναλύσω εδώ πως. Ας πούμε ότι τα πότισαν με Prozac. Μετά την δεκαετία του 90 ζήλεψαν τα Rottweiler και επικρατήσαν. Τα Doberman έγιναν καλά σκυλάκια, θα έδωσαν και σε αυτά Prozac Μαζί με τα λυκόσκυλα. τώρα περπατάνε χεράκι χεράκι και μαζεύουν μαργαρίτες. Αυτά τα περιβόητα και τρομερά Pitbull που στο καλό είναι? Έρχεται και η δεκαετία του 2000.Με την αλλαγή του αιώνα άλλαξε και η πρωτιά. Επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τον κόσμο τα Pittbull.Πέρασαν τους αντιπάλους τους με μεγάλη διαφορά, αφού τους έφαγαν και αυτούς. Αναρωτιέμαι γιατί περίμεναν 100 + χρόνια για να κάνουν την επίθεση τους. Αν μη τι άλλο φανερώνει την τεράστια υπομονή που διαθέτουν. Υπομονή και εμείς να δούμε ποιος θα πάρει την πρωτιά από τα Pitbull ,και πότε?

 

Υγ.Οι Αμερικανοί λένε ότι κατά προσέγγιση ο πληθυσμός των Pitbull είναι 5.000.000 στις Η.Π.Α.

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое